Vrem să îi cunoaşteţi pe cei 5 tineri ieşeni cu aptitudini înalte pentru care ne întâlnim la Gala ”Drag de Iaşi”:


Andrei Paşa - Colegiul Naţional Iaşi

Deşi este abia în gimnaziu, atunci când citeşti CV-ul lui Andrei Paşa rămâi mut de uimire. Simţi că ai în faţa ochilor mai mult decât o persoană competitivă, care a ştiut mai repede, mai bine decât ceilalţi. Ţi se prezintă un om al cărui motto pare a fi acela ”vreau să fiu cel mai bun”. Dorinţa această a venit ca o urmare firească a sacrificiilor şi a drumului pe care a ales să îl urmeze. Este aproape inutil să enumerăm toate reuşitele lui Andrei Paşa, motiv pentru care am ales să subliniem ce se află în spatele zecilor de premii la matematică, fizică, la olimpiadele judetene şi naţionale, la concursurile de şah sau de înot: curiozitatea. O trăsătura fragilă, dar care poate determina succesul pe termen lung.

Nouă ne este ”Drag de Andrei Paşa” şi suntem convinşi că va transforma Iaşul într-un oraş mai frumos.

Georgiana Chelăraşu - Colegiul Naţional ”Garabet Ibrăileanu”, Iaşi

Atunci când motivaţia pentru lucrul bine făcut te însoţeşte de mic, nu ai cum să dai greş. Iar dacă totuşi o faci, este pentru ca ţi-ai dat seama că şi esecul are rolul lui bine definit. Georgiana se numară printre puţinii elevi pentru care şcoala reprezintă mai mult decât un cumul de cunoştinţe, discipline, teme sau dascăli. Pentru ea, şcoala a devenit locul în care a aflat din timp ce haină i se potriveşte cel mai bine. A ales-o pe cea a profesionalismului, cu precădere pentru materii ca matematica, fizica sau chimia, având toate accesoriile de rigoare: exerciţiu susţinut, ambiţie, determinare, varietate. Reuşeşte să se autoprovoace în fiecare zi, astfel încât să fie sigură că evoluează. O face pentru ea, dar şi pentru restul lumii. întelege că farmecul oricărei experienţe pozitive constă în capacitatea de a o împărtă şi cu ceilalţi.

Nouă ne este ”Drag de Georgiana Chelăraşu” şi suntem convinşi că va transforma Iaşul într-un oraş mai frumos.

Brenda Istrate - Colegiul Naţional Iaşi

Poveştile bine scrise şi-au găsit mereu ascultători. Chiar şi atunci când naratorul nu era cel mai iscusit, firul care ghida personajele a menţinut curiozitatea până la ultima pagină. Brenda reuşeşte să le facă excelent pe amândouă şi chiar mai mult de atât: să fie un narator desăvârşit, să ne facă părtaşi la actiune şi să ne determine să vedem dincolo de rândurile scrise unele sub altele. Cine ar auzi că este pasionată de limba şi literatura română şi de chimie deopotrivă, ar putea zice că are o personalitate diametral opusă. De fapt, totul se rezumă la perseverenţa pe care o investeşte în orice se implică. Este autoexigentă, îşi setează standarde ridicate şi obiective mărete. Nu o face de dragul de a atinge imposibilul, ci pentru că este conştientă că a fi un model pentru ceilalţi atrage după sine eforturi dintre cele mai diverse.

Nouă ne este ”Drag de Brenda Istrate” şi suntem convinşi că va transforma Iaşul într-un oraş mai frumos.

Mario Gălăţanu - Colegiul National de Artă ”Octav Băncilă”, Iaşi

Probabil că atunci când te îndragostesti de muzică o faci pentru totdeauna. Iar când te si pricepi sa răsfeti urechile celor din sală, te gândesti serios că acolo îti şade cel mai bine. Mario şi-a dat seama de toate aceste elemente la momentul potrivit, aspect care l-a ajutat să facă paşi corecti şi decisivi. Cu chitara în brate şi cu solfegiile în fată, elevul de clasa a VI-a s-a obişnuit rapid cu scena. De fapt, acolo se simte cel mai bine. îi place la nebunie să fie în văzul lumii întregi, cântând fiecare notă asa cum se cuvine: cu delicateţe, curaj şi armonie. Este perseverent din cale afară, motiv pentru care nu se duce la niciun festival nepregătit. Pâna la urmă, asta i-a creionat personalitatea de artist, dar mai ales dorinţa de a sensibiliza şi de a transmite stări dintre cele mai nobile.

Nouă ne este ”Drag de Mario Gălăţanu” şi suntem convinşi că va transforma Iaşul într-un oraş mai frumos.

Sîrbu Simona - Colegiul Naţional de Artă ”Octav Bancilă”, Iaşi

Pâna la urmă ce face diferenta între a fi genial si a fi banal? Se pare că Simona a găsit la momentul oportun răspunsul la această întrebare: iniţiativa. Dorinţa de a ieşi din propria zonă de confort şi de a valorifica tot soiul de oportunităţi. Simona îmbină într-un mod cât se poate de armonios frumuseţea cântului vocal clasic cu rigoarea gândirii muzicale avansate, calităti ce au propulsat-o ca laureat al numeroaselor olimpiade şi concursuri naţionale. în plus, este o fire sensibilă la tot ce o înconjoară, fiind pasionată de literatură, teatru, fotografie şi filme de artă. Regăseste în ea puterea de a evita urâtul, grotescul şi de a construi o lume colorată. Această aptitudine se află în strânsă legătură cu imaginaţia bogată pe care o are şi cu umorul care o caracterizează întrutotul.


Nouă ne este ”Drag de Sîrbu Simona” şi suntem convinşi că va transforma Iaşul într-un oraş mai frumos.

Ca să ne credeţi pe cuvânt v-am pus la dispoziţie şi CV-urile celor 5 beneficiari.

CV Andrei | CV Georgiana | CV Brenda | CV Mario | CV Simona

Tinerii au fost identificați cu sprijinul ROTALENT, prima asociaţie neguvernamentală pentru sprijinirea talentelor înfiinţată în România. Cei mai mulţi dintre membrii ei sunt psihopedagogi specializaţi în identificarea şi cultivarea talentelor, precum şi profesori ai elevilor excepţionali. ROTALENT a derulat programe internaţionale, având ca parteneri, universităţi, şcoli şi centre de cercetare a creativităţii.