PRISMA – Pregătirea Inserției Sociale a Tinerilor prin Dezvoltarea Abilităților de Management al Furiei
Organizație: Asociația Alternative Sociale
Obiectiv (RON): 10.000
PRISMA – Pregătirea Inserției Sociale a Tinerilor prin Dezvoltarea Abilităților de Management al Furiei
Asociația Alternative Sociale
Despre proiect

FURIA – o emoție intensă, adesea copleșitoare, care poate răbufni în viața copiilor dintr-un centru de plasament. Trecuți prin traume și încercări, ei se pot simți adesea fără control asupra propriei lor vieți. Furia lor este adesea un strigăt tăcut de durere, o manifestare a unor răni adânci și nevindecate.

Într-un centru de plasament, mulți preadolescenți și adolescenți trăiesc fără părinți care să le ofere sfaturile și îndrumările necesare pentru a naviga prin viață. Acești copii, lipsiți de un suport familial constant, se confruntă frecvent cu dificultăți în gestionarea emoțiilor puternice. Majoritatea dintre ei, după ce împlinesc 18 ani, nu mai beneficiază de sprijinul necesar pentru a învăța comportamentele esențiale care îi ajută să facă față momentelor încărcate de emoții. Ei au tendința de a considera că nu sunt suficient de buni, de atrăgători, de populari, de isteți, de talentați, că nu se pot ridica la nivelul așteptărilor. Nu știu cum să se poarte în situații dificile de viață, cum să ia decizii, și de cele mai multe ori nu au aproape un adult care să îi ajute să facă față provocărilor. Trăiesc cu teama că viitorul lor este compromis, că vor fi mereu considerați ca fiind mai puțin capabili și ca plecând cu a doua șansă în orice context al existenței lor: social, educațional sau al parcursului profesional. Alternative Sociale, prin specialiștii săi, își propune să sprijine 20 de copii aflați în Centrul de Servicii Sociale Bucium, Iași, prin participarea în cadrul celor 13 sesiuni ale programului „Managementul Furiei pentru (pre)adolescenți”. Ne dorim ca aceștia să dobândească învățăminte esențiale pentru a se putea descurca mai departe în viață, odată ieșiți din sistem. În urma acestui program, copiii vor putea să-și controleze reacțiile, să găsească modalități pașnice de a rezolva conflictele și să comunice eficient.

Ajutați-ne să luptăm pentru ei și alături de ei!

Beneficiarii acestui proiect sunt 20 de copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani lipsiți de grija și sfatul unui părinte responsabil, care să îi ajute să se cunoască și să se dezvolte pentru a face față provocărilor vieții. Acești copii au nevoie să învețe mai multe despre ei înșiși, despre riscurile asociate cu adoptarea unui comportament conflictual și despre cum pot să își stăpânească propria furie. În același timp ei își vor dezvolta capacitatea de a acționa sănătos și eficient în diverse situații de viață, ca tânăr și ulterior ca adult.

Acești copii sunt ocrotiți în cadrul Centrului de Plasament Bucium.

Susține-l și tu!
0 RON of 10.000 RON raised
RON
Despre tine

You will be taken away to euplatesc to complete the donation!

Total donație 100 RON

Alte proiecte
Înscrie un proiect
Din Drag de Iași, din drag de orașul în care studiem, locuim, lucrăm și creștem am construit această platfomă care să faciliteze procesul de strângere de fonduri pentru organizațiile non-profit din oraș care, cu gândul la comunitate, își doresc să implementeze proiecte cu impact în viața cetățenilor.