Alături de Nico!
Organizație: Nicoleta Feraru
Obiectiv (RON): 50.000
Alături de Nico!
Nicoleta Feraru
Despre proiect

Sunt persoană cu dizabiități din naștere, diagnosticele fiind parapareză spastică și luxație congenitală de șold (drept). Parapareza este, în principiu, o pareză parțială – afecteză o jumătate a corpului. În cazul meu, parapareza afectează partea dreaptă, în special piciorul. Spasticitatea înseamnă o dezvoltare musculară mult mai slabă, care implică rigiditate și spasme involuntare – din fericire, gradul de spasticitate nu este avansat.

Luxația congenitală este singurul defect care se poate repara, și asta presupune protezarea șoldului pentru care am inițiat această campanie de strângere de fonduri.

Parapareza spastică și luxația de șold sunt diagnostice care se afectează reciproc, mersul meu este unul deficitar, și în timp am dobândit o scolioză ușoară. Luxația, plus capul femural deformat al șoldului au dus la o asimetrie de 2 cm între membrele inferioare. Odată cu timpul bazinul a dobândit o tendință de înclinare, tocmai din cauza asimetriei dintre membre, înclinare care s-a accentuat cu atât mai mult după operația din 2013.

De-a lungul timpului am trecut prin numeroase analize, sesiuni de kinetoterapie, intervenții si recuperări, dar luxația nu a fost corectată corespunzător, acesta fiind pasul final pe care trebuie să-l fac alături de medici pentru a dobândi independență și pentru a avea o viață confortabilă în viitorul apropiat.

Cele mai importante operații suferite au avut loc în 2013, 2015, 2020 și 2022.

Pe scurt, între 2013 și 2020 am fost pacienta unui medic foarte lăudat de la Spitalul de Copii Marie Curie din București, iar rezultatele, din nefericire, nu au fost cele pe care le așteptam.

Urmează să am o operație de protezare a șoldului în august. Această intervenție garantează multe schimbări în bine, câteva dintre ele fiind:

Recuperarea a doi centimetri în lungime;

Grad mai mare de mobilitate pentru piciorul drept;

Posibilitatea de a-mi menține echilibrul în picioare, fără alt tip de sprijn;

Transferul de la rolator ortopedic la cârje;

Dorința și miza este ca aceasta să fie ultima mea operație, să merg mai bine, să duc o viață confortabilă pentru următorii 20-30 de ani, deoarece fără această operație pierd bătălia cu timpul și îmbătrânirea oaselor, și pot pierde inclusiv independența de care dispun acum. Îmi doresc enorm să fiu om între oameni ( în ideea în care mobilitatea și dependența de rolator ortopedic pun numeroase piedici în viața mea de zi cu zi) și să ajung să cunosc sănătatea într-o formă mult mai prietenoasă.

Suma totală estimată pentru operația de la spitalul din Monza este de 50.000 RON.

Susține-l și tu!

0 RON of 50.000 RON raised
RON
Despre tine

You will be taken away to euplatesc to complete the donation!

Total donație 100 RON

=

Alte proiecte
Înscrie un proiect
Din Drag de Iași, din drag de orașul în care studiem, locuim, lucrăm și creștem am construit această platfomă care să faciliteze procesul de strângere de fonduri pentru organizațiile non-profit din oraș care, cu gândul la comunitate, își doresc să implementeze proiecte cu impact în viața cetățenilor.