Asociația Industrii Creative
Asociația Industrii Creative

Asociaţia Industrii Creative are drept scop revitalizarea culturală a oraşului, angrenarea comunităţilor creative şi implicarea în viaţa civilă a societăţii prin acţiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv şi participativ.

Ideea înființării asociației a apărut în 2008, odată cu finalizarea proiectului de cartografiere a industriilor creative din Iași, derulat de British Council România și a căpătat statut juridic în 2010.

Misiunea asociației este de a promova și crește rolul pe care industriile creative îl au în contextul economic și social la nivel național și european.

Asociația functionează în scopuri culturale, economice, sociale, educative și umanitare, promovând valorile sale fundamentale: excelența, creativitatea, inovația, inițiativa, pasiunea, performanța, autenticitatea, pragmatismul și perseverența.

Asociația Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld din anul 2016 și Classix Festival din 2020. În anul 2021 a pus bazele proiectului educațional #PREƧENT și a lansat proiectul cultural Sinestezia.

Revitalizând activitatea culturală, socială și educațională a orașului și angrenând comunitățile creative ne implicăm în viața civilă a societății prin acțiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv și participativ.

Alte organizații